Czwartek, 23 Października 2025 roku.

Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2017

W dniu 11 października br. w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum Żydów Polskich w Warszawie, odbył się IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności zorganizowanego przez Biuro Promocji Jakości, IFS Office Central & Eastern Europe, Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, oraz międzynarodową organizację logistyczną CSCMP.

Inaugurującą prelekcję nt. “Nowych uregulowań prawnych oraz stanu prac nad reorganizacją nadzoru nad żywnością w Polsce”, wygłosił Tadeusz Wojciechowski, Przewodniczący Zespołu ds. Bezpieczeństwa i Jakości Żywności Rady Dialogu Społecznego w Rolnictwie, Prezes Zarządu Biura Promocji Jakości.

W wydarzeniu, które stanowiło platformę wiedzy i doświadczeń w zakresie bezpieczeństwa żywności, nowych technologii, dostępu do rynku oraz globalnej logistyki wzięło udział ponad 600 osób z przemysłu, certyfikacji, dystrybucji i nauki.

Monika Tyska – KOWR

Czesław Siekierski – Przewodniczący Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Parlamencie Europejskim

ks. Artur Wysocki – UKSW

Od lewej: Przewodniczący Zespołu ds. Bezpieczeństwa i Jakości Żywności Rady Dialogu Społecznego w Rolnictwie, Prezes Zarządu Biura Promocji Jakości Tadeusz Wojciechowski i Prezes PPH EWA-BIS Marek Marzec

zywnosc.com.pl
© Materiał chroniony prawem autorskim –  regulamin

 

Artykuły powiązane

  • Blockchain – szansa<br> na rozwójBlockchain – szansa
    na rozwój
    W siedzibie KOWR 13 czerwca br. zorganizowana została konferencja pt. „Prezentacja technologii blockchain w systemie […]
  • Strategia dla polskiego rolnictwaStrategia dla polskiego rolnictwa „Strategia Zrównoważonego Rozwoju Wsi, Rolnictwa i Rybactwa 2030” to obszerny, opracowany przez ministerstwo […]
  • #PracaDlaPolski#PracaDlaPolski – W rolnictwie wiele się dzieje i trzy lata to właściwie epoka – stwierdził minister rolnictwa i rozwoju wsi Jan Krzysztof […]
  • Podsumowanie Targów WorldFood WarsawPodsumowanie Targów WorldFood Warsaw W największych w Warszawie wiosennych targach spożywczych WorldFood Warsaw uczestniczyło ponad 300 wystawców, z czego 40 […]
  • Moda<br> czy konieczność?Moda
    czy konieczność?
    Przed nami globalne wyzwania – wzrost populacji ludzi o 9,7 mld do 2050 roku oraz wzrost globalnej produkcji żywności o 60%. Mamy […]
  • Dramat z ASFDramat z ASF Obecna sytuacja z szalejącym w Polsce ASF jest niezwykle dramatyczna. Wszystko wskazuje na to, że sprawa wymknęła się spod kontroli i […]
  • Polska schmeckt!Polska schmeckt! Zielony tydzień za nami. W Berlinie już po raz 83 odbyły się największe na świecie konsumenckie targi żywności, rolnictwa i ogrodnictwa […]
  • Wołowina<br> tematem głównymWołowina
    tematem głównym
    30 listopada i 1 grudnia 2017 r. w podwarszawskim Nadarzynie odbyła się czwarta edycja Forum Sektora Wołowiny. To ważne […]

Ta strona używa plików cookies polityka prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close