Czwartek, 23 Października 2025 roku.

Targi Warsaw Food Expo 2017

W dniach 1-3 czerwca w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie odbędą się Międzynarodowe Targi Żywności WARSAW FOOD EXPO 2017 współtowarzyszące spotkaniu Grupy Wyszehradzkiej.

Trzydniowe targi żywności odbędą się w największym centrum targowo-kongresowe w Europie Środkowej – Ptak Warsaw Expo, w Nadarzynie, Aleja Katowicka 62. Targi odbędą się pod honorowym patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marszałka Województwa Mazowieckiego i Agencji Rynku Rolnego.

Godziny otwarcia targów:

  • 1 czerwca 2017 (czwartek) godz. 11.00 – 17.30
  • 2 czerwca 2017 (piątek) godz. 10.00 -17.00
  • 3 czerwca 2017 (sobota) godz. 10.00 – 15.00

Poniżej przedstawiamy skrócony program targów:

1 czerwca 2107 (czwartek)

WYDARZENIA NA SCENIE:

  • godz. 11.30 – 12.10 Pokazy kuchni meksykańskiej
  • godz. 12.20 – 13.20 Pokazy Kulinarne regionu Lubelszczyzny
  • godz. 13.30 – 14.00 Występy zespołów ludowych
  • godz. 15.00 – 16.15 Uroczyste otwarcie targów – goście specjalni – Ministrowie Rolnictwa Grupy Wyszehradzkiej V4+3

SEMINARIA:

CATERING MAŁY I DUŻY– wykłady skierowane są do osób odpowiedzialnych za rozwój cateringu:

  • godz. 11.30 – 12.15 Catering – potrzeba redefinicji, szanse rozwoju na rynku żywności. (dr inż. Karol Krajewski, Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu)
  • godz. 12.30 – 13.15 Rynek usług cateringowych w Polsce i Europie – dynamika, struktura, kierunki zmian (dr inż. Agnieszka Tul-Krzyszczuk, Zakład Zarządzania w Gastronomii i Hotelarstwie Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie)

Sala konferencyjna KRIR

  • godz. 14.00 – 17.00 Posiedzenie Przewodniczących Izb Rolno-Spożywczych Państw Grupy V4 oraz Bułgarii, Rumunii i Słowenii

 2 czerwca 2107 (piątek)

WYDARZENIA NA SCENIE:

  • godz. 10.30 – 11.30 Jagnięcina – pyszna i zdrowa (firma JANEX)
  • godz. 11.45 – 12.30 Oswajamy kuchnię syberyjską (Andrzej Bryk – HOTEL MARRIOTT RENAISSANCE /Akademia Kulinarna Mariusza Nowickiego / OSSKiC)
  • godz. 12.45 – 13.30 Gęś luzowana na kilka sposobów (Paweł Sulski, Krystyna Ziejewska – Gęsia Chata)
  • godz. 13.45 – 14.15 Występy zespołów ludowych
  • godz. 14.30 – 16.00 Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego (Marszałek wręcza nagrody dla laureatów konkursu)
  • godz. 18.00 – 22.00 Wieczór Wystawców, w tym wręczanie nagród dla wystawców oraz koncert zespołu Babsztyl

SEMINARIA:

RESTAURACJA I HOTEL W ZGODZIE Z REGIONEM – wykłady skierowane do osób zarządzających gastronomią w restauracjach i hotelach:

  • godz. 10.30 – 11.15 W jaki sposób dostosować menu restauracji by było spójne z istniejącymi w danym rejonie szlakami kulinarnymi (dr hab. inż. Ewa Czarniecka-Skubina, Zakład Technologii Gastronomicznej Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie)
  • godz. 11.30 – 12.15 Marketingowa koncepcja produktu regionalnego (dr hab. Maria Jeznach, Zakład Badań Konsumpcji Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie)

3 czerwca 2107 (sobota)

WYDARZENIA NA SCENIE:

  • godz. 10.00 – 10.50 GWIAZDA – Joseph SEELETSO Kuchnia Afrykańska – Sahara, Połączenie jedzenia z winem
  • godz. 11.00 – 11.30 – GWIAZDA – Spotkanie z Ewą Wachowicz
  • godz. 11.35 – 12.50 – GWIAZDA – Pascal Brodnicki – Zdrowe gotowanie.
  • godz. 13.00 – 13.30 – Wręczanie certyfikatów „Jakość i Tradycja” (Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego)
  • godz. 13.35 – 15.00 – „Kuchnia Kreolska południowych stanów USA” (Piotr Kraśkiewicz – Hotel DoubleTree by Hilton / OSSKiC)

SEMINARIA:

ODPOWIEDZIALNE ŻYWIENIE RODZINY – wykłady przeznaczone dla rodziców:

  • godz. 11.00 – 11.45 Żywienie dzieci i młodzieży – podstawą ich rozwoju – najnowsze zalecenia (dr inż. Marta Jeruszka-Bielak, Katedra Żywienia Człowieka Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie)
  • godz. 12.00 – 12.45 Młode kobiety – odżywianie zamiast odchudzania – fakty i mity (dr n. o zdrowiu Regina Wierzejska, pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, wykładowca akademicki w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Skierniewicach)

Targom będą towarzyszyły wykłady, liczne pokazy gotowania, prezentacje kuchni regionalnych i degustacje.

Źródło: www.warsawfoodexpo.pl

Artykuły powiązane

Ta strona używa plików cookies polityka prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close